¶νοδος στην Ευρώπη με οδηγό τις τράπεζες

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 11:24

Θετική εικόνα καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των λεγόμενων «τεστ αντοχής» στις 19 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

«Το γενικό κλίμα είναι θετικό… Θα κυριαρχήσει παντού το τι θα γίνει στα stress test των τραπεζών την Πέμπτη», επισημαίνει ο Justin Urquhart Stewart, διευθυντής στη Seven Investment Management.

Στις 10:53 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 846,52 μονάδες, αυξημένος κατά 0,5%. Αντίστοιχη άνοδο κατέγραφε και ο DJ Stoxx 600, φτάνοντας στις 204,86 μονάδες.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών, με τις μετοχές των UBS, HSBC, Standard Chartered και Societe Generale να ενισχύονται μεταξύ 2,5% και 5,2%.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των μεταλλευτικών ομίλων. Ο τίτλος της Xstrata, η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της παραγωγής της σε άνθρακα κατά 7,7%, καταγράφει κέρδη 8,7%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 2,2%, ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρούν κατά 0,6% και 0,1%, αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα