Υπό πίεση το ευρώ

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 11:53

Πτώση καταγράφει το ευρώ, υποχωρώντας από τα υψηλά ενός μηνός έναντι του δολαρίου – στα οποία είχε αναρριχηθεί κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης – με τους επενδυτές να σπεύδουν να αποκομίσουν κέρδη.

Εν τω μεταξύ, η αγορά τηρεί στάση αναμονής εν όψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων για τα «τεστ κοπώσεως» των αμερικανικών τραπεζών, την Πέμπτη.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ υποχωρούσε περίπου 0,4% στα 1,3335 δολάρια, έχοντας εκτιναχθεί νωρίτερα έως τα 1,3439 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Απριλίου.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας, τα οποία δείχνουν βελτίωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρώπη, την Κίνα και την Ινδία, καθώς και η απροσδόκητη αύξηση των υφιστάμενων πωλήσεων κατοικίας στις ΗΠΑ εντείνουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το ράλι του τελευταίου μήνα ενδεχομένως να ανακοπεί, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των αποκαλούμενων stress test δείξουν πως οι αμερικανικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μεγάλα κεφάλαια για να εξέλθουν της κρίσης.

Η ισοτιμία δολαρίου – γιεν διαμορφωνόταν νωρίτερα στα 98,95 γιεν. Το ιαπωνικό νόμισμα ευνοήθηκε από τις απώλειες του ευρώ, με την ισοτιμία ευρώ – γιεν να διαμορφώνεται στα 132,15 γιεν, μειωμένη κατά 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα