ΓΣΕΒΕΕ: Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ επιλέγει λάθος δρόμο

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 12:33
UPD:13:42

Την αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ προκάλεσε η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ να προτείνει στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αυξήσεις εισφορών των ασφαλισμένων του Ταμείου κατά 6%.

«Με την κατά πλειοψηφία απόφασή της, η νέα διοίκηση του ΟΑΕΕ, του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, επιλέγει λάθος δρόμο με το να προτείνει την “εύκολη λύση” των αυξήσεων των εισφορών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, επισημαίνοντας πως η μέθοδος των αυξήσεων των εισφορών που -όπως σημειώνει- ξεπέρασαν το 70% τα τελευταία έξι χρόνια, απέτυχε.

Η ΓΣΕΒΕΕ καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ και δηλώνει ότι θα ζητήσει από την υπουργό κ. Πετραλιά να μην την κάνει αποδεκτή.

Ομοίως το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας χαρακτηρίζει υπερβολικές τις αυξήσεις των εισφορών που προτείνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με το ΒΕΑ, ο ΟΑΕΕ υποχρεούται μεν να αναζητήσει τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή του, όμως, η τρέχουσα περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες, επομένως θα πρέπει να καλυφθούν, κατά προτεραιότητα, οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της κυβέρνησης έναντι του Ταμείου.

Παράλληλα το Επιμελητήριο εκφράζει την ελπίδα ότι η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης θα δεχθεί μηδενική αύξηση εισφορών για τον κλάδο συνταξιοδότησης και χαμηλή αύξηση εισφορών για τον κλάδο υγείας, ενώ υπενθυμίζει την πρότασή του να επιχορηγείται σταθερά το Ταμείο από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα πρότυπα του ΙΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα