Προϋπόθεση επιτυχίας το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 16:09

«Υπάρχουν επιχειρήσεις με καλά οικονομικά αποτελέσματα που καμιά φορά έχουν καλό εργασιακό περιβάλλον, όμως επιχειρήσεις με πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον έχουν πάντα πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός κος Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του κατά τη βράβευση των 20 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας BEST WORKPLACES HELLAS 2009.

Την έρευνα διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά το Great Place to Work® Institute Hellas, με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School.

Τα βραβεία παρέδωσαν, μεταξύ άλλων, ο κος Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Υπουργός Απασχόλησης και ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κρίση απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες οφείλουν να μην αποξενώνονται από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. […] Μια σύγχρονη, δυναμική, ισχυρή, αποτελεσματική επιχείρηση οφείλει να αποδεικνύει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της, τη μέριμνα και την αλληλεγγύη της για τους εργαζομένους».

Οι 20 εταιρείες που βραβεύθηκαν φέτος θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευθούν στις 20 Μαΐου, στην Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική αξιολόγηση των εταιρειών βασίστηκε κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των εργαζομένων, γεγονός που καθιστά την έρευνα μοναδική ως προς τη μεθοδολογία της, καθώς έτσι αναγνωρίζεται η σημασία της γνώμης των ίδιων των εργαζομένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα