Ενημέρωση της Βουλής για τον προϋπολογισμό ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 20:17

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα, απέστειλαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μέλη της Επιτροπής Απολογισμού - Ισολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, με την οποία ζητούν να προσέλθει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να ενημερώσει για την μέχρι σήμερα πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του έτους 2009.

Οι βουλευτές επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Μετά την καθυστέρηση δημοσιοποίησης των στοιχείων που αφορούν στην πορεία των εσόδων και δαπανών του τρέχοντος προϋπολογισμού, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Γείτονας, Δημήτρης Κουσελάς και Ευστάθιος Κουτμερίδης - μέλη της Επιτροπής Απολογισμού και Ισολογισμού της Βουλής - απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούν να προσέλθει ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών στη συγκεκριμένη Επιτροπή και να ενημερώσει για την μέχρι σήμερα πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του έτους 2009.

Η υποχρέωση αυτή του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών απορρέει από το άρθρο 31Α του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο αναφέρει ότι ο Υπουργός οφείλει:

α) να ενημερώνει μία φορά ανά τετράμηνο την Επιτροπή απολογισμού - ισολογισμού του κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού,

β) να διαβιβάζει στην επιτροπή την ανά μήνα πραγματοποίηση των εσόδων και των δαπανών.

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών δεν έχει αποστείλει κανένα στοιχείο για το έτος 2009, ενώ η τελευταία ενημέρωση της Επιτροπής Απολογισμού και Ισολογισμού έγινε το Δεκέμβριο του 2008.

Οι βουλευτές κ.κ. Γείτονας, Κουσελάς και Κουτμερίδης είχαν επισημάνει το θέμα στον Πρόεδρο της Βουλής και με προηγούμενη επιστολή τους στις 24.3.2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα