Σπ. Καπράλος: Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 21:25
UPD:21:26

Στις ευκαιρίες που αναδεικνύονται από την κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σπύρος Καπράλος, τονίζοντας παράλληλα, ότι θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό το έργο ισχυροποίησης της εταιρίας, αλλά και η προσπάθεια για την εδραίωση της μεγαλύτερης διαφάνειας στον χώρο της κεφαλαιαγοράς.

Μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι: "Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση είναι η μεγαλύτερη κρίση από τη δεκαετία του 1930. Ανέκαθεν όμως οι κρίσεις δημιουργούσαν ευκαιρίες και αυτοί που θα τις εκμεταλλευτούν θα βγουν στο τέλος πολλαπλά κερδισμένοι".

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στους τρεις βασικούς άξονες που θα πρέπει να κινηθεί ο όμιλος εστιάζοντας τις δράσεις του στην αλλαγή της δομής και της λειτουργίας του Ελληνικού Αποθετηρίου, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών εκκαθάρισης και διακανονισμού που παρέχει στους πελάτες του και στην ενίσχυση και επέκταση των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών του.

Επίσης, ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τα χρηματιστήρια διεθνώς, επισημαίνοντας ότι τα χρηματιστήρια θα πρέπει να ενδυναμώσουν τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους πελάτες τους μέσα από το δίκτυό τους και αυτό θα γίνει, δίνοντας στην πελατεία τους τη δυνατότητα πρόσβασης σε προϊόντα άλλων αγορών.

Αναφερόμενος στο 2008 ο κ.Καπράλος τόνισε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία, η ΕΧΑΕ κατάφερε να επιτύχει μια ικανοποιητική κερδοφορία γιατί οι τζίροι στην αγορά κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2008 ήταν πολύ υψηλοί, ξεπερνώντας τα 400 εκατ. ευρώ ημερησίως και δεύτερον γιατί συνεχίστηκε με συνέπεια η πολιτική μείωσης κόστους με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες της ΕΧΑΕ κατά 10% περίπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα