Απώλειες του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 07:08
UPD:07:18

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι οι αμερικανικές τράπεζες χρειάζονται λιγότερα νέα κεφάλαια από τις προβλέψεις, περιορίζοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο έναντι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Οικονομικών ότι καμία από τις 19 τράπεζες που ελέγχθηκαν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ωθώντας την άνοδο των μετοχών εν μέσω προσδοκιών ότι οι επενδυτές θα αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις. Το ευρώ κινήθηκε πτωτικά έναντι του αμερικανικού δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να αποφασίσει να αγοράσει έλλειμμα για να τονώσει την ανάπτυξη. Το δολάριο της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών έναντι του γιέν μετά την έκθεση για την ανεργία στην Αυστραλία, η οποία μειώθηκε απροσδόκητα.

Το γιέν υποχώρησε στα 98,68 ανά δολάριο στις 11:18 π.μ. στο Τόκιο από 98,31 που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη. Το νόμισμα υποχώρησε στα 131,31 ανά ευρώ από 131,10 που ήταν χθες. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου στο 1,3307 από 1,3334.

Το δολάριο της Αυστραλίας αναρριχήθηκε 1,2% φθάνοντας τα 74,47 γιέν και κατά 0,9% φθάνοντας στα 75,47 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ μετά την έκθεση που έδειξε ότι ο δείκτης ανεργίας στην Αυστραλία μειώθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας φθάνοντας στα 59,01 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 58,37 σεντς μετά τη μικρότερη των προβλέψεων άνοδο της ανεργίας στη χώρα.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές με τον MSCI Asia Pacific Index να σημειώνει άνοδο 3,3% και τον δείκτη Nikkei 225 στην Ιαπωνία να κερδίζει 4,5$.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,7%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα