KKR: Αποκτά το σκέλος της ΑΒ InBev στη Ν. Κορέα

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 08:00
UPD:09:09

Το σκέλος της Anheuser-Busch InBev NV στη Ν. Κορέα αντί ποσού 1,8 δισ. δολ. αγοράζει η KKR & Co., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, μετέδωσε το Bloomberg.

Η AB InBev, που δημιουργήθηκε πέρυσι μετά από συγχώνευση ύψους 52 δισ. δολ., και η KKR σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σήμερα τη συμφωνία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν το θέμα δημοσίως.

Η βελγική ζυθοποιΐα επιδιώκει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 7 δισ. δολ. για να αποπληρώσει τα δάνεια ύψους 45 δισ. που πήρε πέρυσι για την εξαγορά της Anheuser-Busch. Οι πωλήσεις του σκέλους της εταιρείας στη N. Κορέα, σε όγκο, υπερέβησαν πέρυσι το σύνολο της εσωτερικής αγοράς, καθώς η Οriental Brewery απέσπασε μερίδιο από την τοπική ανταγωνίστριά της, Hite Brewery, σύμφωνα με την AB InBev.

O Τζόσουα Γκόλντμαν-Μπράουν, εξωτερικός εκπρόσωπος της KKR στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η Μαριάν Αμσομς, εκπρόσωπος της AB InBev στο Βέλγιο δεν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση στο γραφείο της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα