Αυστραλία: Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 08:09
UPD:08:15

Απροσδόκητη μείωση εμφάνισε τον Απρίλιο η ανεργία στην Αυστραλία, καθώς οι εργοδότες προσέλαβαν περισσότερους ανθρώπους, ωθώντας το νόμισμα της χώρας στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων, εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία εξέρχεται της χειρότερης παγκόσμιας ύφεσης.

Ο αριθμός των ανθρώπου που προσλήφθηκαν αναρριχήθηκε κατά 27.300 ανθρώπους από τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας στο Σύδνεϋ. Συνολικά 19 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν μείωση της απασχόλησης κατά 25.000 θέσεις εργασίας. Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 5,4% από 5,7%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας, δεν πρόκειται να μειώσει άλλο τα επιτόκια, μετά από μειώσεις ρεκόρ.

Σήμερα, έκθεση στη Νέα Ζηλανδία έδειξε ότι αυξήθηκε η ανεργία στη χώρα, με χαμηλότερο των προβλέψεων ρυθμό, ενώ χθες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι εταιρείες απέλυσαν λιγότερους εργαζομένους τον Απρίλιο, σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Το δολάριο της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στα 75,57 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:11 μ.μ. στο Σύδνεϋ, από 74,72 σεντς που ήταν πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων διετούς διάρκειας αναρριχήθηκε 11 μονάδες βάσης, ποσοστό 0,11%, φθάνοντας στο 3,47%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα