AB InBev: Πώληση της θυγατρικής στη Ν. Κορέα στην KKR

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 09:54

Τη θυγατρική της Anheuser-Busch InBev στη Νότια Κορέα, Oriental Brewery, αποκτά η Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR), έναντι τιμήματος 1,8 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η βελγική ζυθοποιία και η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων αναφέρουν ότι η AB-InBev θα χορηγήσει στην KKR αποκλειστικές άδειες για τη διανομή συγκεκριμένων εμπορικών σημάτων στη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των Budweiser και Hoegaarden.

Η AB-InBev εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στα τακτικά αποτελέσματά της θα είναι άυλος και αναμένει έκτακτα κεφαλαιουχικά κέρδη περίπου 500 εκατ. δολαρίων.

Η βελγική ζυθοποιία επιδιώκει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 7 δισ. δολαρίων προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνεια ύψους 45 δισ. δολαρίων που πήρε πέρυσι για την εξαγορά της Anheuser-Busch. Οι πωλήσεις του σκέλους της εταιρείας στη N. Κορέα, σε όγκο, υπερέβησαν πέρυσι το σύνολο της εσωτερικής αγοράς, καθώς η Οriental Brewery απέσπασε μερίδιο από την τοπική ανταγωνίστριά της, Hite Brewery, σύμφωνα με την AB InBev.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα