Σε υψηλά έξι μηνών ο Nikkei

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 10:17
UPD:10:23

Επικεφαλής της ανόδου ο κλάδος των τραπεζών, εν μέσω αισιοδοξίας για ανάκαμψη του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Σε υψηλά έξι μηνών έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Επικεφαλής της ανόδου ο κλάδος των τραπεζών, εν μέσω αισιοδοξίας για ανάκαμψη του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης εκτινάχθηκε κατά 4,6%, ή 408,33 μονάδες, για να κλείσει στις 9.385,70 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Νοεμβρίου.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 885,93 μονάδες, αυξημένος κατά 4,6%.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group ενισχύθηκαν περισσότερο από 15%, ενώ ο τίτλος της Mizuho Financial Group σημείωσε άνοδο 12,1%.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται σήμερα στη δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων των «τεστ κοπώσεως» στις 19 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Αν και οι ελλείψεις κεφαλαίων, που αναφέρουν μέχρι στιγμής τα δημοσιεύματα, είναι πολύ μεγαλύτερες απΆ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών εκτινάχθηκαν, καθώς οι επενδυτές είχαν μεγαλύτερη ενημέρωση σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία την κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα