Υπό πίεση το ευρώ

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 11:33

Πτώση καταγράφει το ευρώ, εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως οποιοδήποτε μη συμβατικό μέτρο αποφασίσει να λάβει η τράπεζα δεν θα είναι αρκετά τολμηρό.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση δεν ήταν τόσο άσχημα όσο αναμενόταν.

Ειδικότερα, το δολάριο Αυστραλίας αναρριχήθηκε σε υψηλό επταμήνου έναντι του δολαρίου και του γιεν μετά την ανακοίνωση στοιχείων για αύξηση της απασχόλησης στη χώρα τον Απρίλιο, αντίθετα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Το γιεν σημειώνει πτώση έναντι άλλων βασικών νομισμάτων, καθώς περιορίζεται η τάση αποφυγής ρίσκου, ενώ ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την υγεία του χρηματοοικονομικού συστήματος.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα stress tests των αμερικανικών τραπεζών, που ανακοινώνονται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας).

Στις 11:05 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3258 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου-γιεν διαμορφωνόταν στα 98,76 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα