Αλλαγή πορείας

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 00:01
UPD:01:46

Στο κόκκινο βρέθηκαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις ρυθμιστικών αρχών αλλά και αναλυτών ότι τα αποτελέσματα των τραπεζικών «τεστ κοπώσεως» στις ΗΠΑ θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο χρηματοοικονομικό τομέα. Απογοητευτικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου βάρυναν περισσότερα στη ζυγαριά των επενδυτών.

Στη Νέα Υόρκη ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις. Ο τεχνολογικός ήταν ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες και στον δείκτη S&P 500. Η Cisco είχε απώλειες περίπου 3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου.

Αν και τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα των προβλέψεων επίπεδα οι επενδυτές θορυβήθηκαν από την πτώση των εσόδων της κατά 17% και τις προειδοποιήσεις της ότι οι πιέσεις θα διατηρηθούν και το επόμενο τρίμηνο.

Βουτιά 15% έκανε η μετοχή της εταιρείας λογισμικού ασφάλειας Symantec, καθώς απογοήτευσαν οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν επίσης οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών ομίλων, με την AT&T να υποχωρεί 4% και τη Verizon 2%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των τραπεζών εν μέσω ανησυχίας για την έκθεσή τους στα επισφαλή δάνεια. Θετικό ήταν το κλίμα στην Ασία. Στο Τόκιο οι μετοχές επιδόθηκαν σε μίνι ράλι και ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 4,6%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα