Ρουμανία: Πάνω από 385 εκατ. ευρώ τα τραπεζικά μερίσματα

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 10:20

Οι μέτοχοι των μεγαλύτερων τραπεζών της Ρουμανίας θα εισπράξουν μερίσματα συνολικού ύψους 1,6 δισ. λέι (ή 385 εκατ. ευρώ περίπου) για την οικονομική χρήση του 2008, καθώς τα συνολικά κέρδη του τραπεζικού συστήματος διαμορφώθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ του 1,2 δισ. ευρώ.

Από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας μόνο οι τέσσερις προτείνουν να καταβάλουν μερίσματα από τα κέρδη του 2008, ενώ πολλά από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα θα ζητήσουν από τους μετόχους τους να προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση των κερδών τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες BCR, BRD, Raiffeisen και για πρώτη φορά η Banca Transilvania σκοπεύουν να προχωρήσουν στη διανομή μερίσματος ενώ οι UniCredit, Volksbank, Alpha Bank και Piraeus Bank έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα κρατήσουν τα κέρδη του 2008 ως αποθεματικά που θα συμπεριληφθούν στο κεφάλαιο.

Παράλληλα, η CEC Bank ενδέχεται να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση των κερδών της, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική κυβερνητική απόφαση που διέπει το καθεστώς της τράπεζας (καθώς μοναδικός μέτοχος της είναι το υπουργείο οικονομικών της Ρουμανίας).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα