Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μετά τα αποτελέσματα των “stress tests”
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 10:49
UPD:11:00

O Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,9%.

¶νοδο της τάξης του 1% καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό τις τράπεζες.

Το κλίμα επηρεάζουν θετικά τα αποτελέσματα των «τεστ κοπώσεως» στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν αργά χθες το βράδυ, και τα οποία δεν έκρυβαν εκπλήξεις για τις αμερικανικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας και τη Φέντεραλ Ριζέρβ, οι 10 από τις 19 τράπεζες που ελέχθησαν χρειάζονται συνολικά 74,6 δισ. δολάρια για να ξεπεράσουν τη συνεχιζόμενη ύφεση.

Στις 10:14 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 1% στις 859,88 μονάδες. Χθες, έκλεισε με απώλειες 0,8%, έχοντας εκτιναχθεί ενδοσυνεδριακά σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Κέρδη 5% καταγράφει η μετοχή της Commerzbank, η οποία, αν και εμφάνισε μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημίες, ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. ¶νοδο 4,8% σημειώνει ο τίτλος της Royal Bank of Scotland.

Αξιόλογα τα κέρδη και στον κλάδο των μεταλλευτικών ομίλων, με τις μετοχές των BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata και Eurasian Natural Resources να ενισχύονται κατά 0,6-4,5%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο παρουσιάζει άνοδο 0,6%, ενώ ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται κατά 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα