Δριμεία κριτική ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 18:52
UPD:18:56

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το α’ τρίμηνο του 2009 http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/08/1661678.htm .

Η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι «μετά την πάροδο τριών μηνών απόλυτης σιωπής, η πολιτική «υπευθυνότητας» και «σοβαρότητας» της κυβέρνησης Καραμανλή αρχίζει πλέον να αποκαλύπτεται».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2009, ανέφερε ότι «οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν κατά 25% έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου στο πρόγραμμα σταθερότητας 9,8%!» και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη ότι «πράγματι βάζει μαχαίρι στις σπατάλες του δημοσίου».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «τα καθαρά έσοδα κατέγραψαν αρνητικό ρυθμό μεταβολής, -0,2%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου στο πρόγραμμα σταθερότητας 14,8%!» και τόνισε ότι δεν μπορεί πράγματι να νιώθει ικανοποιημένη τόσο για τα «μέτρα τόνωσης της αγοράς» όσο και για την «αποφασιστικότητά της να πατάξει την φοροδιαφυγή».

Καταλήγοντας η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «οι μόνοι που τρομοκρατούνται από το μέγεθος της κρίσης και το ύψος του λογαριασμού που πρόκειται να πληρώσουν με νέα σκληρά μέτρα είναι οι πολίτες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα