Πορεία σε θετικό έδαφος

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 09 Μαΐου 2009 00:01
UPD:00:49

Οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη δημιούργησαν κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street να κινείται σε θετικό έδαφος και με τις ευρωπαϊκές μετοχές να ενισχύονται στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, χάρη στα εντυπωσιακά κέρδη των μετοχών του χρηματοοικονομικού τομέα.

Η ανακοίνωση των πολυπόθητων αποτελεσμάτων από τα «τεστ κοπώσεως» για τις αμερικανικές τράπεζες -τα οποία θεωρήθηκαν καλύτερα του αναμενομένου- σε συνδυασμό με την κατάργηση λιγότερων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις ότι τα χειρότερα στην οικονομική ύφεση έχουν παρέλθει.

Mε τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να παρασύρουν προς τα πάνω τους γενικούς δείκτες, ο Dow Jones κατέγραφε σημαντικά κέρδη, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η άνοδος του Standard & Poor's, καταφέρνοντας να ενισχυθεί πάνω από το 2%. Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε κατά 1,7%, στις 865,89 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Stoxx 600 έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου.

Στις διεθνείς χρηματαγορές, το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλά μηνός έναντι του δολαρίου -ξεπερνώντας το όριο του 1,35 έναντι του αμερικανικού νομίσματος-, χάρη στη μεγαλύτερη τάση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, αλλά και μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της ΕΚΤ για αγορές καλυμμένων ομολογιών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα