Προς τα 57 δολ. η τιμή του αργού

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 14:13
UPD:14:21

Απώλειες άνω του ενός δολαρίου καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου, επηρεασμένες από την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την ενδυνάμωση του δολαρίου και τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Στις 13:25 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,32 δολάρια στα 57,31 δολάρια το βαρέλι. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 56,78 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,36 δολάρια.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εκτινάχθηκαν σε υψηλά έξι μηνών την Παρασκευή, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και των αποτελεσμάτων των «τεστ αντοχής».

Η αισιοδοξία των επενδυτών ότι τα χειρότερα της κρίσης ενδεχομένως να έχουν τελειώσει στήριξαν τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές την περασμένη εβδομάδα.

«Όλα εξαρτώνται από τα χρηματιστήρια», επισημαίνει ο Christopher Bellew της Bache Commodities. «Χρειάζεται μια σημαντική επιδείνωση στις αγορές μετοχών προκειμένου να πάει το πετρέλαιο στο προηγούμενο εύρος διακύμανσης. Φαίνεται πως έχουμε εισέλθει στο νέο εύρος των 55-59 δολαρίων το βαρέλι», σημειώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα