Ανοδος και σήμερα στο Χ.Α.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 11:01
UPD:11:09

Ανοδικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. παρά το αρνητικό κλίμα στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο των τραπεζών, ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφει και σήμερα η μετοχή της Coca-Cola 3E.

Αυτή την ώρα (10:58) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,88% ανερχόμενος στις 2.178,64 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Κέρδη καταγράφει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 76 μετοχές σημειώνουν άνοδο, 24 καταγράφουν απώλειες και 25 παραμένουν σταθερές.

Η Αlpha Bank, η EFG Eurobank και η ΑΤΕbank σημειώνουν άνοδο πάνω από 2%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται κατά 1,3%.

Τέλος, άνοδο 0,7% σημειώνει η μετοχή της ΕΧΑΕ. Η Marfin Analysis αύξησε την τιμή-στόχο για την μετοχή της ΕΧΑΕ στα 7,8 ευρώ από τα 5,6 ευρώ, αναβαθμίζοντας την αξιολόγηση σε "hold" από "buy".

«Προσαρμόσαμε ανοδικά την αξιολόγηση καθώς λαμβάνουμε υπόψη τη βελτιωμένη διαπραγματευτική δραστηριότητα τον Απρίλιο και το καλύτερο κλίμα για επενδύσεις στην χρηματιστηριακή αγορά. Ορίζουμε την τιμή-στόχο στα 7,8 ευρώ/μετοχή λόγω των αυξημένων προβλέψεων για το 2009 και έπειτα, την περιορισμένη τάση για αποφυγή ρίσκου στις επενδύσεις μετοχών και την μείωση των υφιστάμενων μετοχών της ΕΧΑΕ», αναφέρει η Marfin Analysis σε έκθεσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα