Ελεγχοι στην Αθήνα από κλιμάκιο του ΔΝΤ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 11:28

Αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση

Ελεγχο στις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία πραγματοποιεί κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Ο έλεγχος των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ θα επικεντρωθεί στα δημόσια οικονομικά που παρουσιάζουν αρνητική εικόνα στο πρώτο τρίμηνο του 2009, μετά τις τεράστιες αποκλίσεις του 2008 και με τις προοπτικές για τη συνέχεια να είναι δυσοίωνες.

Επίσης το ΔΝΤ θα διερευνήσει τους παράγοντες που προσδιορίζουν το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μετά τις αρνητικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει για φέτος ύφεση. Επίσης θα εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα δεδομένα του ασφαλιστικού συστήματος, ένα θέμα που βρίσκεται πάντα στην ατζέντα του κλιμακίου του ΔΝΤ. Αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα επισκεφθεί αύριο τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

Εξάλλου , «δεν έχει πολλές δυνατότητες αποτελεσματικής πολιτικής εξόδου από την κρίση η Ελλάδα», σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κα Μιράντα Ξαφά, διότι όταν είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όχι μόνο δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος και το δημόσιο έλλειμμα αλλά αντίθετα τα αύξησε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα