Στα χαμηλότερα επτά εβδομάδων το δολάριο

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 06:30
UPD:06:41

Στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στην Κίνα που έδειξαν ότι η χειρότερη παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση τελείωσε, περιορίζοντας τη ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα ως καταφύγιο.

Επίσης πτωτικά κινήθηκε το δολάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του γιέν μετά την άποψη του πρώην γενικού διαχειριστή των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Γουόκερ, στην εφημερίδα «Financial Times», για μείωση της χρηματοπιστοληπτικής ικανότητας από το ΑΑΑ. Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας μετά τις καλύτερες από το αναμενόμενο λιανικές πωλήσεις στην Κίνα που τόνωσαν την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Το ουόν της Ν. Κορέας προσέγγισε τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου καθώς οι ξένοι επενδυτές αύξησαν τις τοποθετήσεις τους σε νοτιο-κορεατικές μετοχές για ένατη ημέρα.

Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε στο 1,3689 ανά ευρώ στις 12:06 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3648 χθες στη Ν. Υόρκη. Νωρίτερα άγγιξε το 1,3722, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 23 Μαρτίου. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 96,14 γιέν από 96,45. Το νόμισμα άγγιξε τα 95,79, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 28 Απριλίου. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 131,61 γιέν από 131,63 γιέν.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν 14,8% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αναρρίχησή τους κατά 14,7% τον Μάρτιο. Κατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 14,5%. Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε 7,3% σε σύγκριση με πέρυσι, μετά από άνοδο 8,3% τον Μάρτιο.

Το δολάριο της Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, φθάνοντας στα 76,79 σεντς από 76,50 σεντς χθες. Αγοράστηκε στα 73,79 γιέν από 73,78 γιέν.

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα σημείωσε το δολάριο πριν από τη σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδέχεται να δείξει περιορισμό της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο, καταδεικνύοντας ότι η ύφεση των 16 χωρών – μελών της Ευρωζώνης περιορίζεται.

Τα επίσημα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης θα ανακοινωθούν σήμερα στο Λουξεμβούργο στις 11 π.μ., τοπική ώρα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα