Το νέο εργοστάσιο της Παπαστράτος εγκαινίασε ο ΥΠΟΙΟ

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 18:18

Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε ακόμη πως η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004.

Το νέο εργοστάσιο της εταιρείας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μία νέα μεγάλη επένδυση, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε ακόμη πως η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004. Οι νέες εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο έχουν συνολική δυνατότητα παραγωγής 20 δισεκ. τσιγάρων ετησίως.

Γ. Παπαθανασίου: Η ελληνική οικονομία αντέχει περισσότερο από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης

Γ. Παπαθανασίου: Η ελληνική οικονομία αντέχει περισσότερο από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης

«Με 40.000 τετραγωνικά μέτρα βιομηχανικούς, γραφειακούς και αποθηκευτικούς χώρους και κυρίως με τους πάνω από 800 εργαζόμενούς της, η Παπαστράτος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει λαμπρό παρελθόν, εξαιρετικό παρόν και ευοίωνο μέλλον» ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Μπούγας ανέφερε ότι το 2008 η καθαρή εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων υπερέβη τα 3,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Μπούγας επεσήμανε ότι πόροι 3,2 δισ. ευρώ αναμένεται να ενεργοποιηθούν από το ΕΠΑΝ ΙΙ έως το τέλος της φετινής χρονιάς, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα προκηρυχθεί το 40% των δημοσίων δαπανών του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ) ΙΙ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα