Απάντηση ΥΠΟΙΟ σε ΠΑΣΟΚ για την Ψηφιακή Στρατηγική

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 21:53

Δριμεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ άσκησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου του κόμματος για θέματα οικονομίας Λούκας Κατσέλη ότι η Ψηφιακή Σύγκλιση παραμένει ζητούμενο.

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, το ΠΑΣΟΚ με τις χθεσινές ανακοινώσεις διεκδικεί την πρώτη θέση σε μικροψυχία και μηδενισμό», τόνισε ο κ. Παπαθανασίου.

Όπως υποστήριξε «αντί να στηριχθεί η κ. Κατσέλη σε επίσημα και επίκαιρα στοιχεία, ‘’ξέθαψε’’ μια μελέτη με ξεπερασμένα δεδομένα».

Συμπλήρωσε ότι «η συγκεκριμένη μελέτη αναφέρει ότι η χρήση του Internet στην Ελλάδα καλύπτει το 18,38% των πολιτών, όταν σήμερα βρίσκεται ήδη στο 39%. Παρουσιάζει την κατοχή ηλεκτρονικού υπολογιστή στο 9,17%, όταν σήμερα είναι στο 54%. Και τη διείσδυση του ευρυζωνικού Internet στο 4,38%, όταν σήμερα ξεπερνά το 13,4%».

Σχετικά με την αξιοποίηση του Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση, που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαθανασίου επισημαίνει: «θα σύστηνα να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να υλοποιείται πιο γρήγορα από κάθε άλλο πρόγραμμα των προηγούμενων Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και αυτό αποδεικνύεται από τις μαζικές ηλεκτρονικές αιτήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα