Αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 10:53

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείας. Αντίθετα, περιορισμένα κέρδη εμφανίζονται στους «αμυντικούς» κλάδους, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και τηλεπικοινωνιών.

«Η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση δεν έχει σταματήσει, κατά τη γνώμη μας, ωστόσο οι σκεπτικιστές της αγοράς θα επιχειρήσουν να πάρουν το πάνω χέρι κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων», υποστηρίζει η γερμανική Close Brothers Seydler σε σημείωμά της.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αργότερα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την αγορά εργασίας και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος).

Στις 10:18, ο FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,9% στις 824,77 μονάδες. Χθες, έκλεισε με απώλειες 2,5%.

Στον κλάδο των τραπεζών, οι μετοχές των Commerzbank, UniCredit και Societe Generale υποχωρούν κατά 6,8%, 3,9% και 2,4%, αντίστοιχα. Επίσης, πτώση 4,8% σημειώνει o τίτλος της ασφαλιστικής ING Group, ενώ αυτός της ΑΧΑ εμφανίζεται μειωμένος κατά 2,4%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,5%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα