ΥΠΑΝ: Επιτάχυνση Β φάσης ΤΕΜΠΜΕ, νέες δράσεις από το «Επιχειρώ»

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 15:05

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το υπουργείο προχωρά στην ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να περιοριστούν οι απώλειες της οικονομικής κρίσης.

Τη θέση της κυβέρνησης για στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε, το κυβερνών κόμμα δηλώνει αυτή του τη θέση με συνολικό ύψος δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ (Α και Β φάση) ύψους 9,5 δισ. ευρώ από τα οποία θα ωφεληθούν πάνω από 77.000 επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση δεν σταματά εκεί και προανήγγειλε την προκήρυξη στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω του προγράμματος Επιχειρώ 2009, επιπλέον δράσεων για επιχειρήσεις που θέλουν να γίνουν πιο φιλικές στο περιβάλλον, να καινοτομήσουν, να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Κ. Χατζηδάκης: Μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε την «πράσινη επιχειρηματικότητα»

Κ. Χατζηδάκης: Μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε την «πράσινη επιχειρηματικότητα»

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά η αγωνία τους για την πορεία της οικονομίας και για τις επιπτώσεις της κρίσης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το υπουργείο προχωρά στην ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να περιοριστούν οι απώλειες της οικονομικής κρίσης, και απαντώντας στις Κασσάνδρες, σημείωσε: «Τα στατιστικά στοιχεία από την Α Φάση του ΤΕΜΠΜΕ δίνουν αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους εξαρχής προσπάθησαν να απαξιώσουν το πρόγραμμα. Αποδεικνύεται αναμφίβολα ότι ευνοήθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν περιορισμένη πρόσβαση για χρηματοδότηση και μεγαλύτερες ανάγκες».

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, για την Α φάση ενισχύθηκαν με άτοκο κεφάλαιο κίνησης περισσότερες από 27.000 επιχειρήσεις σε λιγότερες από 70 εργάσιμες μέρες, συνολικά, διοχετεύθηκαν στην αγορά περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ σε δάνεια, μέσω ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης και χωρίς γραφειοκρατία, διασφαλίστηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Χωρίς το ΤΕΜΠΜΕ, οι επιχειρήσεις αυτές θα είχαν δανειοδοτηθεί με πολύ υψηλό κόστος και κατά πάσα πιθανότητα, θα είχαν υποχρεωθεί να μειώσουν το προσωπικό τους και ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το 53% των δανείων διοχετεύθηκαν σε ατομικές επιχειρήσεις και μάλιστα το 85% σε εταιρίες που απασχολούν μέχρι 9 άτομα» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται ξεκίνησε ήδη και η δεύτερη φάση και έχουν ήδη παραλειφθεί από το ΤΕΜΠΜΕ οι πρώτες αιτήσεις προκειμένου να εγκριθούν. Το πρόγραμμα, λοιπόν συνεχίζεται και θα επιταχυνθεί το αμέσως επόμενο διάστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα