Eurobank: Αντληση 500 εκατ. € από διεθνείς-εγχώριες αγορές

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 19:46
UPD:20:07

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Eurobank EFG την άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς και εγχώριες αγορές, χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου, όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική της ανακοίνωση.

Η έκδοση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τοκομερίδιο ίσο με 4,25% ετησίως είναι διετούς διάρκειας. Οι τίτλοι εκδόθηκαν μέσω της EFG Hellas PLC, θυγατρικής της EFG Eurobank Ergasias S.A., θα φέρουν την εγγύηση της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias S.A. και θα τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τίτλοι εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΜΤΝ για την άντληση μεσοπρόθεσμων κεφαλαίων που προορίζονται για την ευρύτερη χρηματοδότηση της Τράπεζας. Κύριοι Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι τράπεζες BNP Paribas, EFG Eurobank Ergasias, ING, JP Morgan, and UniCredit Group ( HVB).

Όπως τονίζει η διοίκηση της τράπεζας, είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα, που μετά την πρόσφατη διεθνή κρίση κατά την οποία η παγκόσμια κεφαλαιαγορά παρέμεινε κλειστή για τις ελληνικές τράπεζες και για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών τραπεζών, αποκτά πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα