Σερβία: Σήμερα η έγκριση του δανείου από το ΔΝΤ

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 11:17

Σήμερα προβλέπεται να εγκριθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η συμφωνία παροχής στη Σερβία δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, κ. Mladjan Dinkic, προσθέτοντας πως το δάνειο θα συμβάλλει στη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας στα επόμενα 2 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η έγκριση του δανείου από το ΔΝΤ αναμενόταν την περασμένη Δευτέρα. Η Σερβία χρειάζεται τη συμφωνία με το ΔΝΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών προς την οικονομία της καθώς και για να διατηρήσει το επίπεδο των επενδύσεων που κατέγραψε το 2008, επισήμανε ο κ. Dinkic , συμπληρώνοντας πως η αρχική συμφωνία με το διεθνή οργανισμό έχει επηρεάσει ήδη θετικά την εγχώρια αγορά ξένου συναλλάγματος περιορίζοντας σημαντικά τις διακυμάνσεις της.

Η ενίσχυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία καθώς διαμορφώνει συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στη χώρα, υπογράμμισε ο υπουργός.

Η αυστηρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Σερβία προβλέπεται να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία εξαιτίας της συμφωνίας με το ΔΝΤ, καθώς το βασικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι η εξωτερική αλλά η εσωτερική έλλειψη ρευστότητας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα