Εconomist: 13η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στις 25-26/5

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 16:07

Στις ιδιαίτερες οικονομικές συγκυρίες και στις οδούς της παγκόσμιας ανάκαμψης επικεντρώνεται η φετινή Στρογγυλή Τράπεζα του Economist με την ελληνική κυβέρνηση στις 25 - 26 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ στην Αθήνα.

Ανάμεσα στους εξέχοντες προσκεκλημένους, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις προτεραιότητες στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας.

Επίσης, ο Dr Martin Feldstein, μέλος της Επιτροπής Σοφών και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος θα αναλύσει τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης των ΗΠΑ, διατυπώνοντας ευρύτερες θέσεις για την παγκόσμια οικονομία.

Αντικείμενα των εργασιών θα αποτελέσουν η διεθνής κρίση και οι επιπτώσεις της στο ελληνικό οικονομικό σύστημα, η επιχειρηματικότητα, η ενέργεια, οι δεσμοί ανάμεσα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, η εξωτερική και αμυντική πολιτική της Ελλάδας, το Μεσανατολικό, οι εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών, η έρευνα και η καινοτομία, ο τουρισμός, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

Το κυπριακό ζήτημα επίσης θα συζητηθεί αναλυτικά με συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Alexander Downer, Ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ για το κυπριακό.

Εκτός από τον κ. Κώστα Καραμανλή, η κυβέρνηση θα εκπροσωπείται από υπουργούς: Γιάννη Παπαθανασίου, Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κωστή Χατζηδάκη, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα