ΑΒ Βασιλόπουλος: Δημόσια πρόταση από την ολλανδική Delhaize

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 09:39
UPD:12:26

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κοινών ονομαστικών μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος, τις οποίες δεν κατέχει κατά την 18η Μαΐου 2009, υπέβαλε η ολλανδική εταιρεία Delhaize “The Lion” Nederland.

Κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, η Delhaize κατέχει περίπου το 65,27% (8.310.614 μετοχές) του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η δημόσια πρόταση αφορά το 34,73% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ενώ το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 30,50 ευρώ ανά μετοχή της μετρητοίς.

Σύμφωνα με την Delhaize, που έγινε βασικός μέτοχος της ΑΒ το 1992, η προσφορά της για την δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε πριμ 6,02 ευρώ συγκριτικά με τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 3 μηνών και σε πριμ 4,55 ευρώ συγκριτικά με την μέση τιμή του εξαμήνου.

«Η προσφορά περιλαμβάνει ελκυστικό πριμ τιμής για τους μετόχους μειοψηφίας της ΑΒ για μια μετοχή με πολύ περιορισμένο όγκο συναλλαγών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Delhaize, Pierre-Olivier Beckers.

«Μετά την δημόσια πρόταση, ο όμιλος Delhaize σχεδιάζει να λειτουργεί την ΑΒ χωρίς βασικές μεταβολές στο τωρινό επιχειρηματικό μοντέλο ή στρατηγική», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα