Agricultural Bank of China: 7,3 δισ. δολ. από την πώληση ομολόγων

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 08:08
UPD:08:15

Ποσόν 50 δισ. γιουάν (7,3 δισ. δολ.) στη μεγαλύτερη πώληση εταιρικών ομολόγων στην Κίνα, άντλησε η Agricultural Bank of China, προκειμένου να αυξήσει το κεφάλαιό της, ανοίγοντας τον δρόμο για μια δημόσια εγγραφή.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας με πελάτες 800 εκατ. αγρότες αύξηση την πώληση ομολόγων από τα 40 δισ. γιουάν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Chinabond Web site.

Η δημόσια εγγραφή της τράπεζας προγραμματίζεται το νωρίτερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα είναι η μεγαλύτερη από την αντίστοιχη κινεζικής τράπεζας που έγινε το 2006.

Συνολικά το πρώτο τετράμηνο του έτους οι κινεζικές εταιρείες πούλησαν στο εσωτερικό ομόλογα αξίας 122,3 δισ. γιουάν, τριπλασιάζοντας το ύψος του από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Tον Φεβρουάριο η China Construction Bank Corp., άντλησε 40 δισ. δολ. από την πώληση ομολόγων.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η κρατική Agricultural Bank έγινε εταιρεία συμμετοχών, ανοίγοντας τον δρόμο για την πώληση μετοχών της.

Στα τέλη του 2008 η Agricultural Bank είχε περιουσιακά στοιχεία 7 τρισ. γιουάν και ήταν η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Κίνας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων. Σε ολόκληρη τη χώρα η τράπεζα διαθέτει 24.064 καταστήματα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα