Τράπεζα Πειραιώς: Κάμψη κερδοφορίας κατά 63% στο α΄ τρίμηνο

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 17:48
UPD:17:54

Στα 52 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2009 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς μειωμένα κατά 63% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων διαμορφώθηκαν στα 149 εκατ. ευρώ από 219 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 20008 λόγω της επιβάρυνσης από τη σημαντική αύξηση του κόστους των προθεσμιακών καταθέσεων, το οποίο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποκλιμακώνεται σταδιακά, και των μειωμένων εσόδων από τις δραστηριότητες στο real estate.

Τα καθαρά έσοδα τόκων υποχώρησαν κατά 4% διαμορφούμενα στα 255,3 εκατ. ευρώ.

Οι καταθέσεις μαζί με τα ομόλογα λιανικής στο τέλος Μαρτίου 2009 διαμορφώθηκαν σε €31,0 δισ, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 14% σε ετήσια βάση, βελτιώνοντας το δείκτη «δανείων προς καταθέσεις» εξαιρουμένων των τιτλοποιήσεων στο 112% από 117% ένα χρόνο πριν.

Στην Ελλάδα οι καταθέσεις ανήλθαν σε €26,2 δισ ενισχυμένες κατά 13% σε ετήσια βάση έναντι ρυθμού 10% της ελληνικής αγοράς.

Στο εξωτερικό οι καταθέσεις σημείωσαν ετήσια αύξηση 22% ανερχόμενες σε €4,8 δισ.

«Ποιότητα ενεργητικού, επάρκεια κεφαλαίων, υψηλή ρευστότητα, σημαντική συγκράτηση δαπανών ήταν οι προτεραιότητές μας για το α΄ τρίμηνο 2009, με σκοπό την περαιτέρω θωράκιση της Τράπεζας. Επίσης, προτεραιότητα ήταν η εξυπηρέτηση και στήριξη της πελατείας μας. Οι προσπάθειές μας απέδωσαν», δήλωσε ο πρόεδρος του δ.σ., Μιχάλης Σάλλας.

«Καθώς εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια οικονομία, ομαλοποιούνται σταδιακά οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου και εκλογικεύεται η διαμόρφωση των επιτοκίων. Το γεγονός αυτό οδηγεί στην εκτίμηση ότι τα επόμενα τρίμηνα θα είναι καλύτερα από πλευράς αποτελεσμάτων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα