Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α.

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 17:47
UPD:19:26

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, καθώς το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές έδωσε αφορμή για ρευστοποιήσεις. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών.

«Είχαμε ρευστοποιήσεις σε τραπεζικές μετοχές που είχαν σημειώσει την μεγαλύτερη άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις καθώς και σε άλλες εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η αρνητική ψυχολογία στην Ευρώπη ίσως ήταν η αφορμή για μια διόρθωση στην ελληνική αγορά. Δεν μπορούμε να πούμε όμως με σιγουριά εάν πρόκειται για την αρχή μίας διόρθωσης ή απλώς για μία αρνητική συνεδρίαση καθώς ο όγκος συναλλαγών δεν ήταν υψηλός», πρόσθεσε.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,55% και διαμορφώθηκε στις 2.251 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 2.242,09 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 229 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου δύο εκατ. ευρώ αφορούν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 117 μετοχών κατέγραψαν απώλειες, 111 σημείωσαν άνοδο και 45 παρέμειναν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 5,15%, ενώ η Alpha Bank, η EFG Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Κύπρου σημείωσαν πτώση πάνω από 4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα