ΗΛΕΑΘ: Ζημίες 1,6 εκατ. € το 9μηνο 2008-09

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 09:35

Στα 151,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Ηλεκτρονικής Αθηνών κατά το εννεάμηνο 2008/2009, παρουσιάζοντας κάμψη κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα ενοποιημένα Κέρδη Προ φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ, από 13,9 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα Μετά Φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας για το εννεάμηνο της χρήσης ανήλθαν σε ζημίες 1,6 εκ. ευρώ, έναντι κερδών 5,6 εκ. ευρώ που ήταν την περυσινή περίοδο.

Σε επίπεδο μητρικής, τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης του πρώτου εννεαμήνου της χρήσης ήταν χαμηλότερα από αυτά της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι κατά 7% περίπου λόγω του ορθολογισμού των δαπανών σε κάθε επίπεδο.

Το μικτό περιθώριο κέρδους διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα της τάξης του 21,3% σε ενοποιημένο επίπεδο, αν και παρουσιάζει σημάδια πίεσης λόγω των αυξημένων προσφορών.

«Παρόλο που οι βραχυπρόθεσμες εμπορικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα μεταβαλλόμενες και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, η διοίκηση διαβλέπει μία ελαφρά βελτίωση από τα τέλη του 2009», επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος έχει δρομολογήσει σημαντικές κινήσεις αντιμετώπισης της αρνητικής συγκυρίας της αγοράς. Όπως τονίζει, η μείωση των δαπανών σε κάθε επίπεδο, ο ορθολογισμός του κόστους διοίκησης και διάθεσης και η βελτίωση της δομής του οργανισμού αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα αυτού του στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος αρχίζει να αποδίδει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα