Frigoglass: Κάμψη πωλήσεων, πτώση κερδών το α’ τρίμηνο

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 09:53
UPD:10:41

Μείωση των πωλήσεων και των κερδών του ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2009 ο όμιλος Frigoglass.

Συγκεκριμένα, οι Ενοποιημένες Πωλήσεις μειώθηκαν κατά 55,9% στα €71,7 εκατ., ως αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων στον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης κατά 63,1%.

Το Καθαρό Κέρδος μειώθηκε κατά 97% στα €0,6 εκατ., κυρίως λόγω των αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων και των υψηλότερων δικαιωμάτων μειοψηφίας, γεγονός που μερικώς αντισταθμίστηκε από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή και τις χαμηλότερες ζημίες από τις συναλλαγματικές διαφορές.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, το Λειτουργικό Κέρδος (ΕΒΙΤ) μειώθηκε κατά 83,5% σε €5,4 εκατ., αντικατοπτρίζοντας τη μείωση του όγκου πωληθέντων και την αντίστροφη λειτουργική μόχλευση. Εξαιρώντας την θετική επίδραση των €1,67 εκατ. από τη μείωση των προβλέψεων που είχαν ληφθεί το 2008 και σχετίζονται με την απομείωση της αξίας των μηχανημάτων στην Πολωνία και στη Νορβηγία, το Λειτουργικό Κέρδος μειώθηκε κατά 88,6% στα €3,7 εκατ.

Οι Καθαρές Εισροές από Λειτουργικές Δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009 βελτιώθηκαν, από μια εκροή της τάξης των €30,8 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους σε μια εκροή της τάξης των €28,0 εκατ., παρά την σημαντικά χαμηλότερη κερδοφορία της τρέχουσας περιόδου.

Όπως τονίζει η Frigoglass, οι πρωτοβουλίες διατήρησης ρευστότητας επιβεβαιώθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι κεφαλαιακές δαπάνες μειώθηκαν από €6.5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008 σε €3,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009.

«Οι αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν προς το τέλος της περσινής χρονιάς συνεχίζονται και στο 2009, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας στην Ευρώπη να αναβάλλουν επενδύσεις σε ψυγεία. Οι εμφιαλωτές και οι ζυθοποιοί έχουν προχωρήσει σε προγράμματα μείωσης των κεφαλαιακών τους δαπανών ενόψει του δυσμενούς κλίματος καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της χαμηλότερης ζήτησης των προϊόντων τους», σχολίασε ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα