Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν: Σε συνομιλίες για φορολογική συνθήκη

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 14:33
UPD:14:41

Συνομιλίες για τη σύναψη μια διμερούς φορολογικής συνθήκης ξεκίνησαν το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν, οι δύο χώρες που έχουν δεχθεί έντονη κριτική για την αδυναμία τους να συμμορφωθούν στα διεθνή φορολογικά πρότυπα.

Η συνθήκη διπλής φορολογίας θα είναι συμβατή με τα πρότυπα που έχουν τεθεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν, η συμφωνία αναμένεται να «κλείσει» αργότερα φέτος.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο στόχος μας να καταλήξουμε σε 15 συνθήκες διπλής φορολογίας συμβατές με τα πρότυπα του ΟΟΣΑ μέχρι τα τέλη της χρονιάς είναι απολύτως ρεαλιστικός», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο Φρίντεν ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα του ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα συνομιλίες με τη Βρετανία, σχετικά με μια συμφωνία διπλής φορολογίας. Αντίστοιχη συμφωνία αναμένεται, άλλωστε, να υπογραφεί και με τη Γαλλία μέχρι τα τέλη του μηνός.

Οι ηγέτες της G20 έχουν κατακρίνει τις χώρες, που δεν συμμορφώνονται με τα παγκόσμια φορολογικά πρότυπα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.

Σημειώνεται ότι Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν ήταν μεταξύ των χωρών, που απέκρουσαν τις κατηγορίες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος συνέκρινε πρόσφατα τις φορολογικές πρακτικές τους με αυτές της Μπουρκίνα Φάσο, ενός από τα πιο φτωχά κράτη της Αφρικής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα