Πτωτικές τάσεις στο Χ.Α.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 11:17

Πτωτικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. λόγω πιέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα και στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (11:13) υποχωρεί κατά 0,33%, στις 2.272,65 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 33,82 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές 75 εταιρειών ενισχύονται, 44 καταγράφουν απώλειες και 35 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου υποχωρεί κατά 5,42%, ενώ τα ΕΛΠΕ, η Ελλάκτωρ, η Coca-Cola 3E και η MPB σημειώνουν πτώση πάνω από 2%.

Η κατά 50% ανάκαμψη της χρηματιστηριακής αγοράς από τα χαμηλά του Οκτωβρίου 2008 έχει αποτελέσει ιδανική αφορμή για συζητήσεις περί της μελλοντικής πορείας της αγοράς, των περιθωρίων ανόδου που ενδεχομένως υπάρχουν και κυρίως των παραμέτρων από τις οποίες θα εξαρτηθούν τα παραπάνω.

Ανώτατα στελέχη των 5 μεγαλύτερων χρηματιστηριακών εταιρειών, μιλούν στη «Ν» για τη σημερινή εικόνα της εγχώριας, αλλά και των διεθνών αγορών, αναλύουν τους λόγους που «ευθύνονται» για την ...εν εξελίξει άνοδο και κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για το άμεσο άλλα και μακροπρόθεσμο χρηματιστηριακό μέλλον. Αν και εντοπίζονται ορισμένες ενδιαφέρουσες «διαφωνίες» στις απόψεις τους, όλοι φαίνεται να συμφωνούν στο τέλος πως «τα χειρότερα έχουν περάσει» http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/25/1667986.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα