ΥΠΟΙΟ: Προχωράμε μπροστά

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 16:56
UPD:17:41

«Η κυβέρνηση μελετά και αξιολογεί με προσοχή όλες τις εκθέσεις των Διεθνών Οργανισμών, οι οποίες αφορούν την χώρα μας, ακόμη και όταν δεν συμφωνούμε με ορισμένες προβλέψεις και εκτιμήσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης συμπερασμάτων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

«Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «είναι σαφές ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα κριθούν πολλά για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Οι αποφάσεις ανήκουν στους Έλληνες. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά με μεγάλες αλλαγές και τομές, για να κερδίσουμε το μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ή θα γυρίσουμε πίσω στην αδράνεια, στην αβεβαιότητα και στην μιζέρια».

«Είναι σαφές ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα κριθούν πολλά για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Οι αποφάσεις ανήκουν στους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά. Να βάλει, όπως πάντα, το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Να προχωρήσει στα επόμενα δύο χρόνια στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που για τρεις ολόκληρες δεκαετίες δεν έγιναν πράξη. Μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας».

Σε τρεις άξονες το σχέδιο για έξοδο από την κρίση

Νωρίτερα, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ελλάδα έχει επηρεαστεί λιγότερο από την οικονομική κρίση απ' ό,τι οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και συμπλήρωσε ότι «η κρίση έφερε στην επιφάνεια τα διαχρονικά, διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης βασίζεται σε τρεις άξονες: τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Στόχος είναι η ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για συναίνεση και ομοψυχία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα