Υποχωρούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 15:44

Κάτω από τα 61 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, ωστόσο περιόρισε σε ένα βαθμό τις απώλειες, μετά τη δήλωση του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι η ζήτηση ανακάμπτει.

Στις 14:47 ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου υποχωρούσε κατά 1,28 δολάρια στα 60,39 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε βυθιστεί μέχρι τα 59,53 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 59,55 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 66 σεντς.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με τα επίπεδα του Δεκεμβρίου, εν μέρει εξαιτίας των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης μόλις ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, εν όψει της σύσκεψης του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλι αλ-Ναΐμι, τόνισε πως έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται μια ανάκαμψη της κατανάλωσης καυσίμου. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα του, ότι οι τιμές θα αγγίξουν τα 75 δολάρια το βαρέλι μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου.

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 28 Μαΐου στη Βιέννη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα