ΕΤΕ: Μειώσεις επιτοκίων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 19:41
UPD:20:44

Σε νέες μειώσεις επιτοκίων χορηγήσεων προχωρά η Εθνική Τράπεζα, μετά την πρόσφατη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας- συνεχίζει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών στηρίζοντας την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα στεγαστικά δάνεια:

• Mειώνει κατά 0,25% το κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη

• Μειώνει κατά 0,25% τα 3ετή και 5ετή σταθερά επιτόκια νέων στεγαστικών δανείων.

• Χρηματοδοτεί έως και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα έχει εκταμιεύσει από την αρχή του έτους άνω του 1.1 δισ. ευρώ σε 12.500 δανειολήπτες.

Όσον αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια:

• Μειώνει κατά 0,25% το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

• Μειώνει κατά 0,50% όλα τα σταθερά επιτόκια νέων χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

• Χορηγεί δάνεια επαγγελματικής στέγης μέχρι και το 100% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Παράλληλα, για τις καταθέσεις μειώνονται κατά 0,10% έως 0,25% τα επιτόκια Ταμιευτηρίου αναλόγως ποσού, ενώ για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις τα επιτόκια αναπροσαρμόζονται καθημερινά ανάλογα με τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Το πιστωτικό ίδρυμα επισημαίνει ακόμη πως η συμμετοχή του στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ συνεχίζεται και οι εγκρίσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τα € 850 εκ. για περισσότερες από 8.000 επιχειρήσεις ενώ παράλληλα υλοποιείται το πρόγραμμά της για συνεργασίες με τα Επιμελητήρια σχεδόν όλης της χώρας.

Παράλληα σημειώνει ότι τα επιτόκια των δανείων της τράπεζας που έχουν ως επιτόκιο βάσης το βασικό επιτόκιο ΕΚΤ ή τα επιτόκια Euribor ή Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως ακολουθώντας την πτωτική πορεία των επιτοκίων αναφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα