Ράλι εμπιστοσύνης

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 00:01

Οι ελπίδες των επενδυτών ότι τα χειρότερα για την οικονομία έχουν παρέλθει αναζωπυρώθηκαν χθες χάρη στα στοιχεία για εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μίνι ράλι των δεικτών στη Wall Street.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραφε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, ο οποίος βρήκε ένα επιπλέον στήριγμα στην απόφαση της Morgan Stanley να αναβαθμίσει σε «overweight» τη σύστασή της για τη μετοχή της Apple. Ο τίτλος της κατασκευάστριας του iPhone σημείωνε άνοδο μεγαλύτερη του 5%, ενώ κέρδη 3% με 4% εμφάνιζαν οι Qualcomm, IΒΜ, Μicrosoft και Intel.

Οι ενθαρρυντικές ειδήσεις στις ΗΠΑ δεν άφησαν αδιάφορη ούτε την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι δείκτες των μεγάλων αγορών να καταφέρουν όχι απλώς να σκαρφαλώνουν από αρνητικό σε θετικό έδαφος, αλλά και να καταγράψουν αξιόλογα κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,9%, ενώ άνοδο περίπου 1% σημείωσαν οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος ενέργειας. Πιέσεις δέχθηκαν, ωστόσο, οι μετοχές στην Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei είχε απώλειες 0,4%.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε από τα υψηλά εξαμήνου λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, ενώ στις αγορές πετρελαίου οι τιμές του αμερικανικού αργού επανήλθαν σε ανοδική τροχιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα