ANZ: Πώληση μετοχών για αγορά περιουσιακών στοιχείων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 08:48

Σχέδια για την άντληση 2,5 δισ. δολ. Αυστραλίας από την πώληση μετοχών για να χρηματοδοτήσει την προσφορά εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων της Royal Bank of Scotland Plc στην Ασία, κάνει η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, η Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

Η τράπεζα με έδρα τη Μελβούρνη θα πουλήσει μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές προς 14,40 δολ. Αυστραλίας η μία, 7,5% φθηνότερες από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσής τους και δεν θα αυξήσει το μέγεθος της προσφοράς, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Μάϊκ Σμιθ, αντλεί κεφάλαια καθώς η οικονομία της Αυστραλίας βυθίζεται στην πρώτη ύφεση μετά από 18 χρόνια. Η ANZ διεκδικεί τα ασιατικά περιουσιακά στοιχεία της Royal Bank of Scotland από την HSBC, στα οποία περιλαμβάνονται γραφεία στην Αυστραλία έως καταστήματα στο Πακιστάν.

Την πώληση των μετοχών της τράπεζας έχουν αναλάβει η Deutsche Bank AG, η JPMorgan Chase & Co. και η UBS AG.

Η τράπεζα θα πουλήσει επίσης μετοχές σε ιδιώτες.

Τον μήνα που πέρασε η ANZ ανακοίνωσε μείωση 28% των κερδών της στο 1,42 δισ. δολ. Αυστραλίας το εξάμηνο που έληξε στις 31 Ματίου από 1,96 δισ. δολ. Αυστραλίας το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της ΑΝΖ, οι οποίες έχουν κάνει ράλι 31% από τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία υποχώρησαν τον Φεβρουάριο, έκλεισαν χθες στο Σύδνεϋ στα 15,57 δολ. Αυστραλίας η μία. Η διαπραγμάτευσή τους έχει ανασταλεί έως αύριο στις 10 το πρωΐ (τοπική ώρα).

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα