Στις καθαρές τεχνολογίες επενδύει η General Electric

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 11:34

Στα 1,5 δισ. δολάρια σκοπεύει να αυξήσει έως το 2010 τις ετήσιες δαπάνες της για Έρευνα και Ανάπτυξη σε καθαρές τεχνολογίες η General Electric Co, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της «Ecomagination» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εταιρεία, στην γκάμα προϊόντων της οποίας περιλαμβάνονται από λάμπες οικονομίας έως ανεμογεννήτριες, επιδιώκει να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της από τις «πράσινες» δραστηριότητές της στον «φιλόδοξο» -όπως τον αποκαλεί- στόχο των 25 δισ. δολαρίων, από 17 δισ. δολάρια το 2008 και 6 δισ. δολάρια το 2004.

Η GE αναμένει την παροχή νέων πακέτων κινήτρων στις ΗΠΑ, την Κίνα και αλλού, τα οποία θα οδηγήσουν σε αύξηση της υπάρχουσας ζήτησης για πράσινες τεχνολογίες και προϊόντα καθαρής ενέργειας –όπως ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά- κατά 400 δισ. δολάρια.

Στην 36λιδη έκθεσή του, ο αμερικανικός κολοσσός αναφέρει επίσης ότι η βιομηχανική παράγωγή του οδήγησε στην εκπομπή 6,49 μετρικών τόνων αερίων του θερμοκηπίου το 2008. Το μέγεθος αυτό υποδηλώνει μείωση των εκπομπών της GE κατά 13% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2004, παρά την αύξηση των εσόδων της κατά 48% το ίδιο διάστημα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα