Σε υψηλά έξι μηνών οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 12:26
UPD:12:31

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών αναρριχήθηκαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας από τη Βιέννη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μια ημέρα πριν από τη σύνοδο των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ, ο Αλί αλ-Ναΐμι τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία έχει ενδυναμωθεί αρκετά ώστε να μπορεί να στηρίξει τις τιμές στα 75-80 δολάρια το βαρέλι.

Ο Σαουδάραβας υπουργός εκτίμησε πως το καρτέλ δεν έχει λόγο να μειώσει την παραγωγή του, δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου στην Ασία.

Στις 11:45 ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ενισχυόταν κατά 78 σεντς στα 63,23 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε ανέλθει μέχρι τα 63,45 δολάρια το βαρέλι – τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 62,05 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 81 σεντς.

Χθες, οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο άνω του 1%, μετά την ανακοίνωση για βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ το Μάιο. Εν τω μεταξύ, οι ενδείξεις για μικρή ανάκαμψη των εξαγωγών της Ιαπωνίας ενίσχυσαν περαιτέρω τις προσδοκίες για ανάρρωση της παγκόσμιας οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα