ΗΠΑ: Αισιοδοξία παρά τα εμπόδια για την αναδιάρθρωση της υγείας

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 17:14
UPD:17:31

Πυρετός εργασιών έχει ξεκινήσει στο αμερικανικό κογκρέσο με στόχο την πλήρη αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας, διατηρώντας μια πρωτόγνωρη διάθεση αισιοδοξίας –εάν λάβει κανείς υπΆ όψιν τις χαμένες μάχες που έχουν δοθεί στο ασφαλιστικό των ΗΠΑ.

Τις πρώτες εξετάσεις θα τις δώσει σε λίγες εβδομάδες το Κογκρέσο, το οποίο θα αποκαλύψει το νομοσχέδιο, βάζοντας τέλος στην πολύμηνη φημολογία για ενδεχόμενες αυξήσεις φόρων, περικοπές δαπανών καθώς και για το ρόλο της κυβέρνησης στο φιλόδοξο αυτό σχέδιο αξίας 1,5 τρισ. δολαρίων.

«Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια πολύ διαφορετική φάση δημόσιας συζήτησης στη διάρκεια της οποίας ο καθένας θα συνειδητοποιήσει τις επιμέρους παραμέτρους καθώς και το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί», επισήμανε ο Ντρου ¶λτμαν, πρόεδρος της μη κομματικής οργάνωσης για την πολιτική της υγείας Kaiser Family Foundation.

«Η επίτευξη μιας συμφωνίας καθολικής αποδοχής είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Έχουμε αποτύχει πολλές φορές», συμπληρώνει.

Ο Ομπάμα έχει υιοθετήσει μια πιο ανοιχτή προσέγγιση από τον Κλίντον ως προς τη διεύρυνση της νομοθεσίας, ευελπιστώντας να περιορίσει το κόστος και να διευρύνει την κάλυψη για την πλειονότητα των 46 εκατομμυρίων Αμερικανών που είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τους ηγέτες του Κογκρέσου να καταρτίσουν από κοινού το νομοσχέδιο παρά να το ετοιμάσουν και να το παρουσιάσουν μόνοι τους, ενώ προσκάλεσε στο τραπέζι πολλούς ακόμη φορείς, όπως τις ασφαλιστικές εταιρείες που «έπνιξαν» το σχέδιο Κλίντον.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα