Αλουμύλ: Μείωση πωλήσεων, εμφάνιση ζημιών το α’ τρίμηνο

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 13:11
UPD:13:15

Μείωση των πωλήσεών της και ζημίες ανακοίνωσε η Αλουμύλ Μυλωνάς για το πρώτο τρίμηνο του 2009, επικαλούμενη τις γενικότερες αρνητικές υφιστάμενες συγκυρίες.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν κατά 35,2% στα 42,1 εκ. ευρώ, εξαιτίας της πολύ σημαντικής μείωσης στην οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της προσπάθειας από πελάτες εσωτερικού και εξωτερικού για την μείωση των αποθεμάτων τους και την βελτίωση των ταμειακών ροών τους, καθώς επίσης και της σχεδόν μηδενικής παραγγελιοληψίας από αυτοκινητοβιομηχανίες της Δυτικής Ευρώπης.

Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 59,6% περίπου 6,8 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 284 χιλ. ευρώ, μειωμένα κατά 97% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε επίπεδο προ φόρων, ο όμιλος εμφάνισε ζημίες 6,9 εκ. ευρώ έναντι κερδών 3,9 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 42% περίπου, στα 29,5 εκ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,4 εκ. ευρώ έναντι κερδών 4,9 εκ. περίπου ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,8 εκ. ευρώ περίπου και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 7,2 εκ. ευρώ, έναντι κερδών 0,8 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα