ΕΕΤΤ: Δημόσια διαβούλευση για τη φορητότητα

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 15:10

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ από την 1η Ιουνίου 2009 έως και 30 Ιουνίου 2009, με αντικείμενο την τροποποίηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για τη Φορητότητα Αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και με κύριο στόχο την περαιτέρω τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

Η κυριότερη από τις τροποποιήσεις που προτίθεται να εισαγάγει η ΕΕΤΤ, αφορά στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την υλοποίηση της Φορητότητας Αριθμού καθώς έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει τη μείωσή του χρόνου αυτού από δέκα εργάσιμες ημέρες που ισχύει σήμερα, σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της αίτησης της Φορητότητας Αριθμού. Η προθεσμία των τριών ημερών παρατείνεται όταν υποβάλλονται ταυτόχρονα αιτήματα Φορητότητας Αριθμού και πλήρους αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου. Στην περίπτωση αυτή, η μεταφορά του αριθμού θα διεκπεραιώνεται την ημέρα παράδοσης του πλήρους αποδεσμοποίητου τοπικού βρόχου.

Επίσης, στην παρούσα Διαβούλευση η ΕΕΤΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για το συντονισμό των διαδικασιών της Φορητότητας Αριθμού και της πλήρους αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόχου ώστε να εξασφαλίζεται κατά το μέγιστο δυνατόν η αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών στο συνδρομητή.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης θα είναι διαθέσιμο από:

1. Τον δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, http://www.eett.gr

2. Τα γραφεία της ΕΕΤΤ, Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, (7ος όροφος), [Tηλ]: 210 6151000, [Fax]: 210 6105049, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους γραπτώς, στην πιο πάνω διεύθυνση και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009, ώρα 13:00μμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα