Ε.Ε.: Ελληνική πρωτιά στην αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικού δανείου

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 16:37

Την πρωτιά στην αδυναμία αποπληρωμής δανείου ή πληρωμής ενοικίου καταλαμβάνουν οι Έλληνες ανάμεσα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Επίσης, ένας στους τρεις Έλληνες δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος μιας αναπάντεχης δαπάνης.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας αναφέρουν ότι το 34% των Ευρωπαίων και το 30% των Ελλήνων το 2007 δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν ένα έκτακτο έξοδο.

Στην ίδια δυσάρεστη θέση βρισκόταν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λετονίας και της Ουγγαρίας (63%), καθώς και της Πολωνίας (54%).

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Eurostat, το 7% των Ευρωπαίων, έναντι 16% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους σπιτιού τους. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην τρίτη θέση, μετά τους Ούγγρους να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση (18%) και τους Πολωνούς τη δεύτερη (17%).

Επιπλέον, το 3% των ευρωπαίων, έναντι 7% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι Γάλλοι και οι Κύπριοι (6%), οι Φιλανδοί, οι Ιταλοί και οι Τσέχοι (4%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα