Intralot: Κάμψη 38,5% στα κέρδη α’ τριμήνου

Ευκαιρίες εξαγορών αξιολογεί η εταιρεία
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 10:17
UPD:12:21

Μείωση 38,5% εμφάνισαν τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου Intralot στο πρώτο τρίμηνο του 2009 και διαμορφώθηκαν στα 22,1 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 256,0 εκατ. ευρώ, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο του 2008. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 36,4% στα 46,1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 27,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2,5%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 2,9 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 5,1 εκατ. ευρώ.

«Η INTRALOT κατά τη διάρκεια του Α' τριμήνου κατόρθωσε να πετύχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρά την οικονομική κρίση και την αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών σε χώρες, όπου δραστηριοποιείται», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Όπως σημείωσε, τα έσοδα των έργων της εταιρείας στην Τουρκία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Νότιο Αφρική επηρεάστηκαν αρνητικά από συναλλαγματικές διαφορές που κυμάνθηκαν από υψηλά μονοψήφια ποσοστά και έφτασαν μέχρι και 25% περίπου. Επιπλέον, ο Όμιλος είχε κόστη έναρξης των δραστηριοτήτων του σε αρκετές χώρες, περιλαμβανομένων της Ολλανδίας, κάποιων Πολιτειών των Η.Π.Α., της Καραϊβικής και της Βραζιλίας.

Οι στόχοι του Ομίλου για το 2009 περιλαμβάνουν τη βελτίωση της κερδοφορίας των υπαρχόντων συμβολαίων, τη διατήρηση της ηγέτιδας θέσης του στην επικράτηση σε νέους διαγωνισμούς, και τη διαρκή ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Ακόμα, η εταιρεία, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, θα εξετάσει τα σημαντικά επερχόμενα έργα ιδιωτικοποιήσεων και θα εστιάσει στην απελευθέρωση των αγορών και στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά του διαδικτύου.

«Τέλος, η ισχυρή οικονομική θέση του Ομίλου και οι ελκυστικές αποτιμήσεις των εταιρειών, που προκύπτουν από την κρίση, δημιουργούν πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες εξαγορών, τις οποίες η εταιρεία αξιολογεί προσεκτικά», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα