Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της Magna με την Opel

Σάββατο, 30 Μαΐου 2009 10:56

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Opel κατέληξε νωρίς σήμερα το πρωίκαναδική Magna International Inc, μετά από εξάωρες διαπραγματεύσεις με στόχο τη διάσωση του ομίλου της General Motors στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση δανείου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Magna -ομιλος κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων- σκοπεύει να διατηρήσει τα τέσσερα εργοστάσια της Opel στην Γερμανία.

Την συμφωνία ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος τόνισε: «Να είστε σίγουροι ότι δεν πήραμε εύκολα αυτήν την απόφαση». «Η Opel σώθηκε» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της MG Europe Καρλ-Πέτερ Φόρστερ.

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Magna Ζιγκφριντ Βολφ επισήμανε πως η εταιρεία του θα έχει συνομιλίες με όλες τις χώρες στις οποίες υπάρχουν εργοστάσια της Opel και πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι θα βρεθούν τρόποι να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα