Πρωταγωνιστές οι μετοχές ενέργειας

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 00:01

Ανάμεσα σε κέρδη και απώλειες κινήθηκε χθες η Wall Street καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία και Βρετανία δεν κατάφεραν να στηρίξουν τις αμερικανικές μετοχές, οι οποίες υπέκυψαν τελικά στις μεγαλύτερες του αναμενομένου πωλήσεις της Dell, του δεύτερου μεγαλύτερου στον κόσμο κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών.

Επιπλέον, πολλοί επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το χρόνο της ανάκαμψης και θεωρούν τις μετοχές υπερβολικά ακριβές δεδομένου ότι οι προοπτικές για την εταιρική κερδοφορία και τα μερίσματα παραμένουν πενιχρές.

Ωστόσο, οι τομείς ενέργειας και βασικών μετάλλων του S&P 500 ενισχύθηκαν περίπου 1,5% χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο των τιμών εμπορευμάτων. Στην Ευρώπη, οι μετοχές ενισχύθηκαν για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, με πρωταγωνιστές τις μετοχές στον κλάδο πετρελαίου και μετάλλων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε τελικά με άνοδο 0,2%, αφού όμως νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως 1,4%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 0,7%, ενώ ολόκληρο το Μάιο κατέγραψε κέρδη της τάξης του 4% - πρόκειται για τα τρίτα διαδοχικά μηνιαία κέρδη αλλά και για την πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου εδώ και δύο έτη.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς η τιμή αργού ξεπέρασε τα 66 δολάρια το βαρέλι, με τα εμπορεύματα γενικότερα να κινούνται έχοντας ως δεδομένο το σενάριο ανάκαμψης της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα